lollo.jpg
81078373_212343679782928_529289551921930

OM OSS

Mitt namn är Jonna Sajanti. Jag bor i centrala Stockholm med min man och våra två barn. 

Vi har för närvarande fem Bengaler, Orlando, Greta, Rush samt Celine och Tesla som bor hos fodervärd. 

Ett par gånger per år så har vi även ett gäng kattungar hos oss.

 
Bengalen härstammar från den asiatiska leopardkatten som korsats med en tamkatt och är en fantastisk ras med
deras vackra, eleganta look, fina temperament, intelligens och lekfullhet. De är mycket sociala och är alltid med där det händer. De gillar att apportera och springa efter saker och många jämför dem med hundar. 

Vi har som mål att föda upp hälsosamma katter med fint temperament och utseende som gör sig bra på utställningar. 
 


 

 
 

VÅRA KATTER

 

 

 

CH AvantumDream Orlando

Champion

3xBest in variety

4xNom

1xBIS

Han blev utsedd till Bästa vuxna Bengal i Bengalföreningens KM 2021.

Född: 26 januari 2019

BEN 24  


Mor: AvantumDream Daisy
Far: AvantumDream Ursus

HCM: Normal 
PRA-b: Normal
PK-def: Normal

Orlando är kemiskt kastrerad med chip. Vi hoppas att han ska vara fertil 2021 igen så vi kan använda honom i vår avel.

17899196894206093.jpg

Orlando importerade vi från Ryssland från Avantum dreams. Vi är så lyckliga över denna hane. Det första jag fastnade för hos honom var hans coola blick men han har också allt övrigt man kan önska hos en Bengal. Ett hjärta av guld, en fantastik look som får folk att dra efter andan när de ser honom med sin vackra glittriga päls och muskulösa kropp. Han har dessutom ett väldigt vackert huvud med stora noskuddar vilket är önskvärt hos Bengalen. Orlando är väldigt social och vill hälsa på alla som kommer på besök hos oss.

Östermalm Leos Greta Garbo

 

1xBIS

Född: 23 Maj 2019

BEN n24 32


Mor: CH Minileo Urban Grace
Far: SC Out and About Jax JW

HCM: Normal 
PRA-b: Normal
PK-def: Normal

 

 

Vi hoppas på kull mellan Greta och Rush i framtiden.


 

18112519222167939.jpg

 

 

 

Greta är från vår Moviestar-kull. Vi är väldigt glada för denna tjej. Hon har en fantastisk huvudform som du inte hittar hos många bengler, stora ljusgröna ögon, kurvad profil (så som de gillar den i Fife utställningar) fin tydlig käke och en bred nos. Vi är tacksamma som har fått låna hennes far, SC Out and about Jax JW för att få till denna combo. Jax har tagit de de mesta titlar som går att ta på en utställning och vi hoppas att Greta kan fortsätta bära vidare dessa fina gener till kommande generationer. Hon är vår mest nyfikna katt. Om något nytt kommer in i huset så måste det genast undersökas av Greta. Hon är också väldigt gosig och älskar att sitta i knät.

Östermalm Leos Tesla

Född: 2 april 2021

BEN n 24 31


Mor: Östermalm leos Greta Garbo
Far: Grandelux Batman by Nox

HCM: Normal 

PRA-b: Normal

PK-def: Normal

 

 

Vi hoppas på kull mellan Tesla och Rush till hösten.


 

17937112606592170.jpg

 

 

Tesla är från vår Fancy-car kull. Detta är en riktigt fancy tjej! Hon är en väldigt modig och räds inte mycket. Hon har en bra vikt och har följt samma kurva som killarna i kullen. Hon är väldigt lik sin far Batman som vi är glada över att ha fått låna från Grandelux Bengals. Jag har aldrig sett en kattunge med en sådan kontrast och samtidigt med så len och glittrig päls. Hon är verkligen speciell! Hoppas att detta vill hålla i sig och att hon kan föra med detta till framtida generationer. Tesla bor hos Fodervärd i Stockholm.

 

 

CH Adelhills Rush of Echos

Champion

5 x BIS

1 x BIV

Född:20 juli 2021 

BEN n24 32


Mor: CH Adelhills Snowtop Echoes
Far: Afrikatte Sugar Rush

HCM: Normal 

PRA-b: Normal

PK-def: Normal


 

17922325067337924.jpg

 

 

 

Rush of Echos har kommit till oss hela vägen från Australien. Vi har väntat nästan två år på att köpa en katt från Adelhills bengals. Jag har länge varit förtjust i deras katter och då speciellt hans mor Adelhills Snowtop Echoes. Jag har önskat en avkomma från henne till vår avel och nu är det äntligen verklighet! Rush passar in perfect i vårat katteri och kommer att bli en väldigt fin match till våra honor. Han har ett superfint temperament och spinner högt så fort man tar upp han. Han har ett fantastiskt mönster med bra kontrast och fint flöde. Huvudet är ett av de vackraste jag har sett hos en Bengal, stor nos, kraftig käke och en liten rosa knopp på det. Vi har tagit med honom till utställningar i landet och domare älskar hans look. Han började sin utställningsresa med att ta 5st Best In Show i rad.

 

Östermalm Leos Celiné

Född: 29 oktober 2020

BEN n 24 31

Mor: CH Minileo Urban Grace 
Far: SC Retriver´s Miracle Snowstar

HCM: Normal 

PRA-b: Normal

PK-def: Normal

Till hösten så hoppas vi på kattungar mellan Celiné och Rush.
 

17891963867027785.jpg

Det här är vackra Celiné som vi sparat vår Designer-kull. Hon är en Sepia spottad Bengalhona. Hon har ett fantastiskt tvåfärgat mönster med stor kontrast och fint flyt, en cool look med sina stora noskuddar, breda nos och stora ögon. Hon är stor tjej med ett mycket fint temperament. Hennes far är SC Retrivers´s Miracle Snowstar (Rookie) som har titeln Supreme Champion. Vi är väldigt glada över att ha fått låna honom från Madelene, DesignedLove för att få till denna combo. Celiné bor hos Fodervärd utanför Stockholm och vi hoppas att få fina kullar från henne när hon är runt ett år.

 

KONTAKT

Mail: jonna.sajanti@hotmail.com

Länkar till våra sociala medier, där du hittar mer bilder och info om vår uppfödning:

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle